Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 23. srpnja 2015.

Ako volite tikvice

Ako volite tikvice

Iskoristite sezonu mladih tikvica pa ih ispohujte dok su još mlade, 
i spremite jedan veoma brz i ukusan obrok


Potrebno:
1 veća mlada tikvica
3 jaja
3 kašike brašna
so
10 salveta

ulje za prženje

Priprema:

Tikvicu  očistiti  preseći na pola, pa  iseći  tanke listiće, posoliti, i ostaviti 20 minuta da tikvica otpusti sok . Ocediti valjati u brašno, pa u jaja i pržiti u ulju. 


 Tikvica je pržena kad je ubodete viljuškom a ona je mekana. Pržene tikvice vaditi na tanjir koji ste ste obložili salvetom, Svaki novi red koji vadite na tanjir stavite salvetu. 


 Pre serviranja salvete sklonite. 


Služite tople uz paradajz  sir...ili šta već želite


Do sledećeg recepta prijatno dragi moji!