Post Top Ad

Post Top Ad

srijeda, 3. lipnja 2015.

Štrudla sa orasima i makom (Video)

Štrudla sa orasima i makom (VIDEO)


Potrebno za testo:
Kocka kvasca
3 žumanca
1 jogurt
200 ml. toplog mleka
korica limuna


so (malo)
50 ml. ulja
kašičica šećera
800 gr brašna
Fil:
200 gr. mlevenog maka
200 gr mlevenih oraha
 malo vrelog mleka da poparimo mak i orahe
200 gr šećera

Priprema:
Rastopimo kocku kvasca u malo tople vode ili mleka i dodamo kašičicu šećera. U činiju umutimo žumanca dodamo kašiku šećera, pa uspeno rastvoren kvasac. Dodamo mleko, jogurt ulje, pola brašna malo umutimo varjačom pa dodamo malo soli. Dodajemo ostatak brašna i mešamo da dobijemo glatko testo malo mekše nego za hleb. Pokrijemo folijom i krpom i ostavimo na toplom da nam naraste. Za to vreme sameljemo mak i orahe i dodamo šećer  poparimo sa malo mleka. 



Testo premesimo pa nam još jednom naraste. Kad je i drugi put naraslo istresemo ga na malo pobrašnjiven sto umesimo i podelimo na dva dela. Razvijemo oklagijom pravougaonik pa dodamo mak i lepo razvučemo. Uvijemo u rolat (štrudlu) i stavimo u podmazan pleh koji možete obložiti papirom. Tako uradite i sa drugom jufkicom  nju namažete orasima i uvijete. Pokrijete folijom i krpom i ostavite da raste. Rernu uključite na 200 stepeni C pa stavite naraslu štrudlu. Posle desetinu minuta smanjite na 180 i ako je zarumenela pokrijete folijom. Pecete tačno 50 min na 180 stepeni C Štrudlu izvadite kad je pečena i kad se ohladi sečete i sladite se
Pa prijatno dragi moji!
Pogledajte i VIDEO ovoga recepta