Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 6. rujna 2015.

Mleveni paradajz u flašama za zimu

Mleveni paradajz u flašama za zimu




Ovaj recept je od davnina i prenosi se sa kolena na koleno. Ka dodje zima i zaveje sneg i te kako je lep da se pije i kao prilog uz neko kuvano jelo


Potrebno je
5 kg svežeg paradajza
2 kašike soli ( ili po ukusu)
 Vezica celera (list)
4 ljute papričice
5 gr. salicila  ( ili vinobrana)
malo ulja




Priprema:
 Paradajz oprati očistiti i samleti sa ljutim papričicama na mašini za meso sa krupnijim rupama. Dobro posoliti, dodati seckan list celera salicil i sve dobro izmešati. Poklopiti i ostaviti preko noći. Sutradan ponovio dobro izmešati sipati u flaše ne do vrha, već ostaviti deo izanad grla gde će te sipati po malo ulja da se nebih kvario. Zatvoriti navojima i ostaviti na tamnom mestu i pokriti do zime i upotrebe...
Prijatno dragi moji!