Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, February 26, 2015

Paprikaš sa pilećim sitnišom

Paprikaš sa  pilećim sitnišom



Paprikaš se može napraviti od bilo kog mesa, sa krompirom ili sa noklicama, sa puno povrća, ali ako vaši ukućani ne vole da vide komadiće nekog određenog povrća, skuvajte ga do kraja u krupnijim komadima i onda samo pred služenje izvadite, kao i sa pilećim sitnižima koje danas prestavljam.

Potrebni sastojci:
crni ili crveni luk, 2
crvena paprika, 2
šargarepa, 3-4
karfiol, po želji
sok od paradajza, oko 150 ml ili 2-3 sveža
sva sitniž pileća, krilca, bubac ledja nogice...
4-5 krompita isečen na krugove
so, sveže mleven biber
mlevena ljuta papričica, aleva ili sveža sitno seckana, po ukusu
peršun
Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk, pa kada malo omekša, postane staklast dodati tanju šargarepu isečenu na kolutiće. Stalno mešati da se sve malo uprži, a na taj način i šargarepa malo pusti boju, pa dodati crvenu papriku isečenu na kockice, kao i karfiol na veće i li manje cvetiće, zavisi da li ga vaši ukućani vole i da li morate kasnije da ga izvadite iz lonca. Naravno veće komade je lakše pronaći i odstraniti. :) Sve malo upržiti i dodati meso i isečen krompir. 

Sve dobro izmešam i nalijem vodu, zavisi od količine povrća i mesa, u svakom slučaju potrebno je da sve dobro pliva, dodam paradajz koji sama pravim, a možete koji imate ili dodate 2-3 oljuštena i iseckana paradajza, bez semenki, poklopim, smanjim jačinu ringle i to se sve krčka  dok se meso i povrće ne skuvaju odnosno postanu mekani. Probate ukus, da li je dovoljno slano, malo pobiberite, dodate  ljute papričice ili alevu, tek da dobije neku pikantnu notu, uostalom sve po ukusu.
Prijatno Vam drage moje!







No comments:

Post a Comment