Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 28. veljače 2015.

Baklava bez kora sa jogurtom

Baklava bez kora sa jogurtom


Ovu baklavu sam našla na netu, ali to nebi bila ja, da to malo ne izmenim ono što smatram da je suvišno ili manjka Znate kad steknete dovoljno iskustva u kulinarstvu onda tačno znate šta je previše dodato jednom receptu ili možda fali.... Pa evo moje verzije, meni se dopala pa je  preporučujem i Vama




Sastav
100 gr. mlevenih oraha
100 gr suvog grožđa
1 jogurt
1 šoljica ulja
3 šoljica mleka

3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo

Sirup:
šećer, 500 gr
voda, 1/2 litra
sok od jednog limuna

Priprema

U vanglicu staviti orahe,suvo groždje, mleko brašno ulje griz,pecivo i sve lagano dobro izmešati. Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni.

Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min.. Iseći na željeni oblik

Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta..
Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.