Post Top Ad

Post Top Ad

srijeda, 25. veljače 2015.

Slatka cvetna pogača sa eurokremom

Slatka cvetna pogača sa eurokremom

Ovu cvetnu slatku pogaču pronašla sam na jednom Ruskom sajtu. Malo sam je izmenila,  dodala još po nešto i evo je  prelepa mirisna, mekana ...


Potrebno:
1 čaša od jogurta mleka
1 jogurt
 k.k. šećera,
korica limuna
2 jaja
1/2 k.k soli
 1 žimance 
300 gr eurokrema
 kockica kvasca
1/2 praška za pecivo
 700 gr brašna
 šoljica ulja
Priprema:
Zagrejati mleko pa dodati jogurt, sipati u vanglicu. U to dodati rastopljen kvasac,sa šećerom, jaja ulje, pecivo, korica limuna i pola brašna. Izmešati dobro varjačom pa dodati ostatak brašna i so. Dobro izraditi testo da bude malo mekše nego za hleb.. Pokriti kesom pa krpom i ostaviti na toplo da naraste. Naraslo testo istresti na sto kojeg ste malo posuli brašnom. Izdvojiti četiri  jufkice pa ih razvući  oklagijom za pola santimentra .  

Prvu jufkicu razviti na papiru za pečenje  1/2 sm debljine pa na sredinu  staviti okrugli tanjir (ili nešto okruglo koliki vam je okrugli pleh)  i iseći  testo  nožem u krug ( ja sam pica nožem). Prvu isečenu  okruglicu namazati eurokremom, pa je poklopiti drugom, koju takodje odozgo namazati, zatim treću namažemo i poklopimo,dodamo četvrtu koja se ne maže. Na sredinu stavimo jednu okruglu čašu Tako naslagane okruglice isečemo na 16 dela tako što povlačimo nož od čaše ka 
spolja. Uzimamo dva isečena dela i uvijamo svaki na suprotnu stranu (jedan na desno drugi na levo) dva puta zavrnemo i tako u krug. Na kraju hvatamo donje ivice dva isečena dela i spajamo u donjem delu . Ceo kolač namažemo žumancetom i pustimo da naraste 15 min. Pečemo u zagrejanoj peći na 200 stepeni C koju  smanjimo kasnije na 180 stepeniC oko pola sata. 
Želim Vam uspeh. Ukoliko nešto nije jasno pišite..
Prijatno!