Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 19. veljače 2015.

Bazlamača - razljevuša

Bazlamača (lenja žena razljjevuša)


Zovu je svakako, ja sam je kao dete zapamtila kao bazlamača. Majka nam je kao deci često pravila i sve smo igrali oko tepsije dok nam je sekla  onako vruću. Često je znala namazati odozgo kajmakom onim sa mleka pa šećer posuti. Kako je to samo bilo fino...

Potrebno:
1/2 litre mleka
2 jaja
mala šoljica ulja
1,5   čaša od jogurta brašna
 malo soli
1 vanilin šećer

Priprema:
Umutiti žicom jaja dodati mleko,  brašno ulje  so, dobro izmešati, masa mora biti malo gušća nego za palačinke. Manji plići pleh obložiti papirom za pečenje pa ga malo pouljiti i razliti masu u pleh.

 Peći na 200 stepeni C oko pola sata da lepo porumeni. Posuti šećerom u prahu zamirisano vanilom. Bazlamača je gotova!  Isecite kad se malo prohladi i sladite se.
Prijatno!