Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, February 20, 2015

Bakina sarma

Bakina sarma


Sarma je jedno prelepo jelo koje svako sprema na svoj način. Neko je zaprži, neko ne, neko je zapeče u rerni a vi je spremite kako vi volite. Moj način spremanja sarme je ovaj. 

Potrebno
Sastojci

1 velika glavica kiselog kupusa
500 gr mešanog mlevenog mesa
3 šolje pirinča
glavica belog luka
200 grama suvih rebara

100 grama suve slanine
Začini: So, vegeta, aleva paprika, biber lorber


Iseckati i izdinstati crni luk, pa tome dodati mleveno meso, poklopiti i još prodinstati na šporetu. Dodati sitno seckan beli luk oprani pirinač i sve začine osim lorbera.

Očistiti i oprati listove kupusa, a zatim staviti jedan list na dlan i u njega stavljati po kašiku nadeva. saviti ivice i rolovati sarmu

Na dno staviti sino seckan kupus ili cele listove kupusa, suvu slaninu, malo bibera i lorbera. Sarmu redjati uspravno na ivice lonca u krug dok se ne popuni.

Zatim odozgo poredjati suva rebra i novi red sarmi dok se ne potroši sav materijal. Pokriti listovima kupusa i dodati još malo lorbera.

Sarmu naliti da ogrezne i kuvai 2 sata na tihoj vatri da voda ispari i ostane vrlo malo. Ja sarmu nikad ne zapržavam jer ima dovoljno masnoće i bez zapršeke. Uz ovu sarmu vam predlažem jednu lepu vruću proju. Prijarno Vam bilo!
















No comments:

Post a Comment