Tradicionalni sladak kupus: Najbolji posni/mrsni recept za početnike (Kuva Deka)
Ovog puta, u kuhinji je glavni Deka, a priprema ovog kupusa je tako jednostavna da će ga znati skuvati i apsolutni početnici! Ovo je jelo koje je srce tradicionalne kuhinje, ali pripremljeno na najlakši могући начин – једноставно се све сложи и прелије! U loncu se kriju svi oni богати укуси од димног меса до свежег поврћа, а запршка на крају даје ону финалну, пуну ноту. Pogledajte kako se sprema ovo jelo i sigurna сам да ћете га одмах уврстити у свој недељни мени!
SASTAV
Potrebno je (za posnu varijantu samo izbaciti meso i zapržiti na ulju):
Glavica slatkog kupusa, dve do tri karmenadle od svinjskog vrata, šargarepa, ljuta paprika, slatka paprika, malo celera (ako nemate koren, bar celerovog lista), krompir (isečen na četvrtine), dva paradajza na kocke ili 100 ml kuvanog paradajza, suvog začina, seckan peršunov list. Za laganu zapršku: malo ULJA ili masti, malo brašna, aleva paprika, 3 čena seckanog belog luka.
PRIPREMA
Glavicu kupusa iseći na četiri dela. Dno velikog lonca ili šerpe poređati prvom polovinom sečenog kupusa. U sredinu ubaciti krompir isečen na četvrtine i poređati karmenadle od svinjskog vrata. Preko mesa dodati drugu polovinu kupusa.
Odozgo pobosti šargarepu, celer, slatku i ljutu papriku. Naliti vodom da sve ogrezne i kuvati dok kupus i meso ne omekšaju.
Neposredno pre zaprške, u kupus ubaciti dva sveža paradajza isečena na kocke ili dodati 100 ml kuvanog paradajza. Dodati suvog začina.
U tiganju napraviti tanku zapršku: na malo masti upržiti malo brašna. Skloniti sa vatre, dodati 3 čena seckanog belog luka i promešati. Pred sam kraj, vratiti na vatru, dodati alevu papriku i odmah preliti kupus. Kuvati još vrlo kratko.
Na samom kraju dodati seckan peršunov list.
https://www.youtube.com/watch?v=ziXXWrKEuhg
Prijatno!




No comments:
Post a Comment