Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, November 24, 2025


Kraljevske šnicle - ove šnicle u elitnim restoranima koštaju bogatstvo RECEPT JE PRED VAMA

Ovo je recept koji će Vas oduševiti svojom jednostavnošću, ali i svojom sočnošću i elegancijom! Zaboravite na suve šnicle. Ovde meso ostaje savršeno nežno jer ga čuva fini omotač od suvog vrata i hrskave slanine. Sos nije potreban, jer se na sokovima od šnicli prži savršeni prilog. Spremni ste za ukus elitnog restorana!

Sastav:

  1. 600 g pilećeg belog mesa.

  2. 12 tankih kriški prosušene slanine (pančeta ili domaća).

  3. 4 šnicle suvog vrata (tanko sečenog).

  4. 2 kašike dižon senfa.

  5. 2 čena belog luka (izdrobljena).

  6. 1/2 kašičice suvog timijana (majčine dušice) 🌿.

  7. 250 g šampinjona (kapica) za prilog.

  8. Svež peršun (za prilog).

  9. 1 limun (za dekoraciju/dodatak).

  10. Samo malo maslinovog ulja (za početak).

  11. So i biber.

Priprema:

Pileće belo meso isecite na 4 jednake šnicle. Lagano ih posolite i pobiberite. U manjoj činiji pomešajte dižon senf sa izdrobjenim belim lukom.





 Svaku šniclu premažite tankim slojem senfa, preko senfa stavite po jednu tanku šniclu suvog vrata, a preko toga pospite malo sušenog timijana (majčine dušice). Sve to čvrsto umotajte u 3 tanka листа slanine. 



U tiganju zagrejte samo kap maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednje slaboj vatri (lagano) bar 10 do 15 minuta, okrećući ih povremeno, dok slanina ne postane zlatno-hrskava.


  Izvadite šnicle iz tiganja. U taj isti tiganj, na ostacima od šnicli, dodajte šampinjone (kapice) i pržite ih dok ne dobiju lepu boju. Pri kraju prženja dodajte sitno seckani beli luk i peršun. Služite toplo uz šniclu, prelivenu sokom od limuna po želji.

https://www.youtube.com/watch?v=mtnWQBUoyys




No comments:

Post a Comment