Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, November 1, 2025

Bakina kuhinja- krompir koji miriše na gozbu! najsočnije jelo bez mesa!

Bakina kuhinja-  krompir koji miriše na gozbu! najsočnije jelo bez mesa!

Ovo je najsočniji posni krompir koji ste ikada probali! Tajna je u triku sa mirisnim listićima (nećemo Vam reći kojim!) i neverovatno ukusnom, gustim nadevom koji se sipa preko krompira pre pečenja. Oduševiće i najveće gurmane, a nije im potrebno meso! Pogledajte kako da napravite glavno jelo koje će svi tražiti!Po želji komadi mesa odozgo  ili komadi ribe ako je posno


🥔 Potrebno je

Oko 500 g krompira

1 crvena paprika 

50 ml ulja (za nadev) 

1 kašika brašna 

suvoga začina

 mleveni biber origano

 tri do četiri čena beloga luka

 lovorov list ruzmarin 

pola kašičice slatke paprike 

200 ml vode

🍲 Priprema

Krompir oljuštiti i iseći na deblje kriške. Krompir začiniti samo suvim začinom, mlevenim biberom i origanom. Naseckati crvenu papriku (svežu) i dodati krompiru.




Ruzmarin iseckati i posuti preko krompira.

Glavice belog luka očistiti, pa listiće (čena) zajedno sa lovorovim listom zabosti između kriški krompira.

Za nadev: U tiganj se sipa 30 ml ulja. Doda se kašika brašna i pola kašičice slatke paprike.

 Kratko propržiti, pa sipati 200 ml vode. Sve se lepo izjednači (da nema grudvica) i sipa preko krompira.

Peći na 200°C oko 50 minuta dok lepo ne porumeni. Služiti toplo!

https://www.youtube.com/watch?v=nbz6mVS1T5M


No comments:

Post a Comment