Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, July 7, 2025

Rižoto zvezda trpeze za vreme posta- osnovno znanje za početnike

Rižoto zvezda  trpeze za vreme posta- osnovno znanje za početnike



Tražite recept za rižoto koji je toliko jednostavan da ga i početnici mogu napraviti, a toliko ukusan da će se svi oduševiti? Pronašli ste ga! Ovaj "Rižoto od kojeg se prsti ližu" je savršena kombinacija sočnog povrća i kremaste teksture, a tajna je u minimalnom mešanju! Idealan je kao prilog uz meso ili ribu, a tokom posta postaje zvezda trpeze. Naučite kako da pripremite ovu fantastičnu poslasticu koja će Vas oduševiti!

Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 manji krompir
suvi začin
ml biber
peršunov list
ulje

Priprema:
 Na ušlju propržiti seckan crni luk i na kockice šargarepu. Kad luk postane staklast dodati krompir na kockice /može i seckana paprika i tikvica koren celera sve po želji. 



Dodati suvi začin ml biber po želj ili ml. papriku ili tucanu. Naliti vodom da ogrezne i poklopiti  smanjiti na minimum i kuvati 20-30 minuta  da tečnost ispari, 


Pred kraj dodati po želji seckan oljušten paradajz i peršunov list . Kad terčnost ispari i rižoto postane gust i kremast isključiti. 



Ne sme se nikako mešati   Služiti kao prilog uz meso ili ribu mi ga za vreme posta jedemo samostalno uz neku čorbicu...

https://www.youtube.com/watch?v=_0rvsvpgihM







No comments:

Post a Comment