Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, July 28, 2025

Penaste krofne koje bi trebala da zna svaka dobra domaćica


Bakina Tajna: Penaste mirisne krofne koje osvajaju Srca




Opis:

Otkrijte tajnu najmekših i najpenastijih krofni koje će vas vratiti u detinjstvo! Ovaj recept, pravo iz bakine kuhinje, garantuje savršeno vazdušaste i ukusne krofne koje bi svaka domaćica trebalo da zna da pripremi. Jednostavne za izradu, ove krofne su idealne za doručak, užinu ili kao slatka poslastica uz popodnevnu kafu. Pripremite se da uživate u svakom zalogaju ovih zlatnih, mirisnih oblaka posutih šećerom!

Potrebno je:

300 ml mlakog mleka 2 jaja 20 gr kvasca 1 kašičica šećera korica limuna 550 - 600 gr brašna T-400 malo soli ulje

Priprema:

Razmutiti kvasac u mlakom mleku, dodati 2 kašike brašna pa ostaviti 5 minuta da nadođe. U vanglicu sipati kvasac, dodati jaja, mleko, koricu limuna, malo soli i zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste. 



Premesiti i pustiti da još jednom nadođe. Razviti u pravougaonik, seći u kraće trake širine dva prsta. Svaku traku uviti pa spojiti ivice, staviti na kockice pek papira i ređati u pleh. Pritisnuti odozgo. Pokriti da se ne suši. 





U šerpu sipati ulja da bude tri prsta dubine i spuštati nadošle krofne tako što ćete ih izvrtati u vruće ulje. Ulje ne sme biti jako vrelo da ne izgore. 



Na indukcionu ploču podesiti na jačinu 6, a na električnom šporetu na jačinu 2. Kad zarumene, okrenuti. Vaditi rešetkom i spuštati na upijajuću salvetu. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

https://www.youtube.com/watch?v=fIRbV5EhS_E





No comments:

Post a Comment