Otkrijte tajnu najmekših i najpenastijih rolnica koje ste ikada probali! Ovaj recept za 'Jako fine mekane penaste rolnice sa makom i šljivama' donosi savršen spoj tradicionalnih ukusa i neodoljive teksture. Svaki zalogaj je prava rapsodija ukusa – sočni fil od maka savršeno se slaže sa slatkoćom šljiva, sve umotano u vazdušasto testo koje se topi u ustima. Idealne su za doručak, popodnevnu kafu ili kao slatko iznenađenje za Vaše najmilije. Pratite naš jednostavan recept i obradujte sebe i svoju porodicu ovim božanstvenim poslasticama koje će sigurno postati omiljene u Vašoj kuhinji!"
Potrebno je:
15 gr kvasca
250 ml mleka
400-450 gr brašna.
1 jaje
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
malo soli
150 gr ml maka
200 gr šljiva
Rastopiti kvasac u malo mleka dodati šećer i kašiku brašna i ostaviti 5-6 min da nadodje.
Sipati u činiju dodati ostatak mlakog mleka. koricu limuna brašno malo ulja i zamesi mekše testo Pokri da naraste pa razvuci u pravougaonik
U ml mak sipaj vruće mleko da dobiješ kremastu strukturu . iseci testo na trake pa pri dnu stavi kašiku maka i nekoliko komadića šljva preklopi preseci testo i formiraj rolnicu,
Redjaj u pleh, peći na 200 stepeni 30 min. pokriti da omeknu .Uvaljati u prah šećer
No comments:
Post a Comment