Potrebno je:
300 ml mlake vode
550 gr brašna i malo za posipanje
100 -120 gr margarina posnog
malo ulja u testo 2 kašike
Priprema;
Kvasac izmrviti U MLAKOJ VODI pa žicom izmutiti dodati šećer kašičicu. Ubaciti brašno i 2 kašike ulja.
Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto podeliti na 6 loptica pa svaku razviti u vel. tanjira,
Svaku premazati margarinom i stavljati jednu preko druge
Zadnja se ne maže. Razviti u veći pravougaonik pa gornj deo premazati margarinom i pokriti preko donje ponovo razviti u dugačak pravougaonik .
Seći po dužini u šire trake. Na kraju trake staviti džem pa polako saviti kao u Videu i pritisnuti ivice i iseći. praveći dužu kiflu. Redjati u pleš i pokriti da odmore.
Rernu uključiti na 210 stepeni C premazati kifle margarinom i peći 30 min da lepo zarumene Posuti prah šećerom i vanilin šećerom
https://www.youtube.com/watch?v=3zy1gbedXyE
No comments:
Post a Comment