Potrebno je:
300 ml mleka
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
400 g grašna i za posipanje
malo soli i zamesiti
70 gr maslaca
100 gr sira
1 jaje
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera kao i 1 punu kašiku brašna i izmesati.
Kad kvasac nadodje sipati u činiju i staviti brašno i malo soli.
Zamesiti srednje tvrdo testo i ostaviti da odmara pokriveno folijom i krpom 30 min. istresti na sto i iseći ga na 5 delovo i oblikovati lopte i pokriti 10-5 minuta svaku lopticu oklagijom razvući na veći tanjir i premazati maslacom ili margarinom i pakovati jednu na drugu. Zadnju ne mazati.
Okrenuti testo i oklagijom razviti čevrtasto pa iseći na trane za 3 prsta. Preseći na pola pa svaku traku uviti oko prstiju i malo saviti spolja sa stvori rupu u sredini u koji stavljamo sir koji smo izmešali belance.
Redjati u pleh i pokrit da odmorei uključiti rernu na 210 stepeni.C Pecivo peći 30 minuta da lepo porumeni. Fino naraste penasto i razlista se kao ruže Ukus je fantastičan.
https://www.youtube.com/watch?v=hywwboA-jpA
No comments:
Post a Comment