Post Top Ad

Translation

Monday, April 14, 2025

OVO MORATE ZNATI: POSNA PANIRANA RIBA - HRSKAVA I ŽUTA KAO DUKAT



POSNA PANIRANA RIBA (OSLIĆ) - HRSKAVA I ZLATNO ŽUTA


Potrebno je:

1 kg oslića (ili bilo koje druge posne ribe)
2 kašike kukuruznog skroba
2-3 kašike kukuruznog brašna
Sok od 1 čena belog luka (proceđen)
1 kašičica soli
1 kašičica aleve paprike
Malo mlevenog bibera
200 ml kisele vode (može i pivo)
100 gr prezli
Ulje za prženje

Za premazivanje:

Ostatak proceđenog belog luka
Još 2 čena izdrobljenog belog luka
1 kašika vode
Seckani peršunov list
Prilog:

Krompir salata
Priprema:

Pripremite ribu: Operite i očistite oslića (ili drugu ribu) i isecite na tanje komade.
Napravite smesu za paniranje: U činiji izmešajte kukuruzni skrob, kukuruzno brašno, alevu papriku, so, biber i proceđeni sok od 1 čena belog luka. Postepeno sipajte kiselu vodu (ili pivo) i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Pripremite prezle: U posebnu činiju sipajte prezle.



Panirajte ribu: Hvataljkom uzimajte komade ribe, umočite ih u smesu sa brašnom, a zatim ih uvaljajte u prezle, tako da budu dobro prekriveni sa svih strana.
Pržite ribu: Na jačoj vatri ugrejte ulje u tiganju. Spustite paniranu ribu u vrelo ulje, a zatim smanjite ringlu na srednju temperaturu (kod indukcione na 6, kod električne na 2 jačine). 




Poklopite i pržite dok ne porumeni sa jedne strane. Zatim pažljivo okrenite i pržite i drugu stranu dok ne bude zlatno žuta i hrskava.
Ocedite: Izvadite prženu ribu na poslužavnik obložen papirnim ubrusima da se ocedi višak ulja.



Napravite premaz: U malu činiju stavite ostatak proceđenog belog luka, dodajte još 2 izdrobljena čena belog luka, kašiku vode i seckani peršunov list. Dobro promešajte.
Premažite ribu: Preko pržene ribe premažite pripremljenom smesom sa belim lukom i peršunom.
Poslužite: Služite toplo uz krompir salatu.

https://www.youtube.com/watch?v=Nw6yZXQVTLs


No comments:

Post a Comment