Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, October 27, 2024

Deka ovako kiseli kupus oduvek, ovoga puta pored glavica ima i ribanac zajedno sa glavicama

Deka ovako kiseli kupus oduvek, ovoga puta pored glavica ima i ribanac zajedno sa glavicama


Potrebno je :

glavice kupusa
so
voda

Priprema:
Odvijiti glavice koje želite ostaviti cele pa ih očistiti i izdubiti koren. Poredjati u bure. Glavice koje želite staviti kao ribanac očistiti i izrendati i staviti u veliku kesu. Na sredini bureta ostaviti udubljenje rupu u koju će te spustiti kesu sa kupusom. Kesu nožem izbušiti na dosta mesta u krug i staviti u udubljenje u bureta i zaveržite.


Staviti veliki okrugli plastični pritiskač i glatak okrugli opran kamen. U kofu sipati 250-300 gr soli pa sipati 10 litara vode. Kutlačom dobro izmešati pa nalivati dok se bure ne napunu i prekrije za 3 prsta vodom kupus. Zavrnuti poklopac i ostaviti na hladnom.



Posle 3 dana pogledati da li treba još dodati vode i malo pretočiti za 2 kofe da se izmeša so koj je pala na dno, Kad se kupus dobro ukiseli razmutti 1 vinobran od 10 gr i sipati u bure i dobro izmešati. Kupus ostaje tvrd i zdrav do sledečeg kupusa. Provereno istinito.
https://www.youtube.com/watch?v=NXg9QiVmkS4

No comments:

Post a Comment