Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, September 28, 2024

Ništa lepše nego kad spojite sarmu i kupus, a još lepse red kupusa red sarme pa suva rebarca mmm..

Ništa lepše nego kad spojite  sarmu i kupus, a još lepse red kupusa red sarme  pa suva rebarca 

Svaki zalogaj je drugačiji, a opet savršeno uklopljen u celinu. Ovo je jelo koje vas grije iznutra i podseća na onu pravu  domaću kuhinju.




Potrebno je:

veća glavica kiselog kupusa
500 gr l, mesa
1 glavica crnog luka
50 gr pirinča
ulje
sl paprika
suvi začin
4 čena belog luka
 ml biber
1 kašika masti
2 gr suvih rebara
sveže meso 300 gr 
lovorov list

Priprema:

Iseckati luk pa ga propržiti, Dodati ml meso i izdinstati na luku.  Dodati ml papriku, ml biber, beli luk seckan i opran pirinač. 



Ubaciti malo sivg začina i sve izjeddnačiti. Kupusu odvojiti listove   oko 20 listova ostatak krupno iseći. 



Na svaki list kupusa stavite malo fila i uvijte sarmu.Na dno lonca staviti prvo sečen kupus preko kocke suvih revara.



 Preko uvijenu sarmu pa kupus pa meso sveže  sarma i kupus i opet suva rebra. Zavržiti sa sečenim kupusom  i rebrima. Dodati ml papriku i velikom kašikom masti .Dodati po neki lovorov list. 


NalitI vodom do  pola poklopiti najbolje ekspres lonac i kuvati na tihom 1 sat u ekspres loncu ovako oko 2 sata . Miriše cela okolina i dalje

https://www.youtube.com/watch?v=4fgsJRcc4UY

No comments:

Post a Comment