Svaki zalogaj je drugačiji, a opet savršeno uklopljen u celinu. Ovo je jelo koje vas grije iznutra i podseća na onu pravu domaću kuhinju.
Potrebno je:
veća glavica kiselog kupusa
500 gr l, mesa
1 glavica crnog luka
50 gr pirinča
ulje
sl paprika
suvi začin
4 čena belog luka
ml biber
1 kašika masti
2 gr suvih rebara
sveže meso 300 gr
lovorov list
Priprema:
Iseckati luk pa ga propržiti, Dodati ml meso i izdinstati na luku. Dodati ml papriku, ml biber, beli luk seckan i opran pirinač.
Ubaciti malo sivg začina i sve izjeddnačiti. Kupusu odvojiti listove oko 20 listova ostatak krupno iseći.
Na svaki list kupusa stavite malo fila i uvijte sarmu.Na dno lonca staviti prvo sečen kupus preko kocke suvih revara.
Preko uvijenu sarmu pa kupus pa meso sveže sarma i kupus i opet suva rebra. Zavržiti sa sečenim kupusom i rebrima. Dodati ml papriku i velikom kašikom masti .Dodati po neki lovorov list.
NalitI vodom do pola poklopiti najbolje ekspres lonac i kuvati na tihom 1 sat u ekspres loncu ovako oko 2 sata . Miriše cela okolina i dalje
https://www.youtube.com/watch?v=4fgsJRcc4UY
No comments:
Post a Comment