Bakina kuhinja - sočna prelivena pita sa kokosom i suvim groždjem
Potrebno je:
6 lista tankih kora
3 jaja
3 kašike šećera
50 ml. ulja
300 ml jogurta
150 gr kokosa
1 prašak za pecivo
malo ulja
Sirup:
300 gr šećera
1 vanilin šećer
1/2 soka limuna
150 ml vode
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati ulje, jogurt, kokos i prašak za pecivo i sve dobro izjednačiti. Na sto raširiti jednu koru, malo je pouljiti pa staviti odozgo drugu koru. pa je premazati filom kokosa. Saviti malo ivice i uviti u rolat.
Redjati u podmazan pleh. Oštrim nožem ili žiletom iseći rolnice malo pouljiti i peći na 200 stepeni C oko 30 min..
Dok se pita peče staviti šećer u šerpu vanilin šećer, i pola limuna kriške.
Ostaviti da sirup vri par minuta da se malo zgusne.
Pečenu pitu preliti vrućim sirupom da upije. Ohladjenu pitu spakovati u kutiju može stajati par dana. Sladite se.. prelepa je...
No comments:
Post a Comment