Bakina kuhinja- pita sa grizom i jabukama socna mekana kao pamuk
Potrebno je:
4 jaja
1 limun
150 ml. mleka
šećer po želji
1 kg jabuka
100 ml ulja
1 kockica maslaca ili margarina
cimeta malo
100 gr suvog groždja
10 kašika brašna
5 kašika griza
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa 2 kašike šećera,dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko,koricu limuna sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min..
Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo groždje. Dinstati malo da jabuke omekšaju i pusti sok.
Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.
Ostaviti da se dobro ohladi i seći Mekan kao duša prelep.. Sladiti se...
No comments:
Post a Comment