Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, October 12, 2020

Bakina kuhinja - fino mekano pecivo sa viršlama i puterom

Bakina kuhinja - fino mekano pecivo sa viršlama i puterom


Potrebno je

100 ml vode
20 gr kvasca
200 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
kocka maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
200 gr viršli
500 gr brašna

Priprema:

U vodi mlakoj rastvoriti kvasac dodati šećer pa kad nadodje sipati ga u vanglicu dodati jaje i mlako mleko. 


Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo. 



Ostaviti da naraste pa ga razvući na sto u obliku pravougaonija preseći na pola po dužini pa na  na 2 dela i tako  dobijemo 6 parčeta.. svaki deo premazati maslacom
U svaki deo uviti po jednu viršlu a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso  testo i viršlu tako da se preseku viršle. 




Prvi isećeni deo stavit pravo sledeći desno, pa sledeći levo, pa desno pa levo i tako redom kao na slici  naslovno. Prekriti da odmore za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni C,.




 Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom posuti semenkama i krupnom solju. 



Peći na 190 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni.


 Pokriti krpom  malo da odmori. 



Mekano kao duša savršenog ukusa..










No comments:

Post a Comment