Bakina kuhinja - fino mekano pecivo sa viršlama i puterom
Potrebno je
100 ml vode
20 gr kvasca
200 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
kocka maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
200 gr viršli
500 gr brašna
Priprema:
U vodi mlakoj rastvoriti kvasac dodati šećer pa kad nadodje sipati ga u vanglicu dodati jaje i mlako mleko.
Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo.
Ostaviti da naraste pa ga razvući na sto u obliku pravougaonija preseći na pola po dužini pa na na 2 dela i tako dobijemo 6 parčeta.. svaki deo premazati maslacom
U svaki deo uviti po jednu viršlu a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso testo i viršlu tako da se preseku viršle.
Prvi isećeni deo stavit pravo sledeći desno, pa sledeći levo, pa desno pa levo i tako redom kao na slici naslovno. Prekriti da odmore za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni C,.
Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom posuti semenkama i krupnom solju.
Peći na 190 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni.
Pokriti krpom malo da odmori.
No comments:
Post a Comment