Bakina kuhinja - podvarak sa kolenicom i čvarcima gurmanluk
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 puna kašika masti ili ulja
1 velika glavica crnog lika
1 suva kolenica
malo svežeg mesa (od vrata)
lovorov list
biber...tucana ljuta, crvena mlevena
1 glavica belog luka
Priprema:
Na ulju propržiti krupno sečen crni luk, kad se uprži dodati na recance kupus. Ako je kupus kiseliji oprati ga...
Pržiti malo kupus pa dodati kolenicu koju ste isekli na komade, meso, lovorov list tucana i slatka paprika .
Sve dobro izjednaćiti i još dinastati . Na kraju dodati seckan beli luk. Istresti u djuveč ili neku tepsiju .
Peći u rerni na 220 stepeni C da lepi se zarumeni. Uz podvarak obavezno lepa proja..
Vrhunski recept koji morate obavezno probati
No comments:
Post a Comment