Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, August 26, 2020

Bakina kuhinja - punjeni pohovani plavi patlidžan bez prženja

Bakina kuhinja - punjeni pohovani plavi i  patlidžan  paprika bez prženja


Potrebno je:

2 plava patlidžana
4 paprike
3 jaja
5 kašika prezli
5 kašika brašna
malo feta sira
malo ulja za podmazivanje
so

Priprema:

Patlidžan oguliti i iseći na tanje listove i posoliti. Ostzaviti 10 min da puste tećnost. Ocediti u cedilki. Sir iseći na manje kocke pa uviti 1 krišku u patlidžan u rolnicu. 


Uvaljati u brašno, jaja i prezle. Pleh dobro podmazati i redjati u njega. Ako želite i papriku pohovati ispeći i oguliti posoliti, 


Može se puniti kao patlidžan samo se mora izvaditi ceme a može se pohovati isti brašno, jaja prezle.  



Poredjati  sve u tepsiju pa jhe prevrnuti što jer bilo do pleha sad je  odozgo. Peći na 220 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. jesti toplo..Prijatno!



No comments:

Post a Comment