Bakina kuhinja- najbolji recept za piletinu na roštilju
1.5 gr piletine bataci
5 čena belog luka
so..biber
kari..ulje
1 kašika soka od limuna
1 kašika soka od limuna
ruzmarin
ljuta paprika
lovorov list
Prilog:
krompir na roštilju
Priprema:
Piletinu odvojiti od kostiju može se malo izlupati i posoliti. U činiju izdrobiti beli luk, dodati sok od limuna, seckan ruzmarin ,dodati 2-3 kom. lovorovog lista, biber mleven, ulja, malo ljute mlevene paprike .
Sve dobro izmešati i u svako parče mesa utrljati marinadu. Ostaviti pokriveno bar 2-3 sata.
Roštilj malo poprskati uljem i poredjati meso i peći.
Krompir očistiti iseći na kocke i obariti zatim ocediti, posoliti dodati malo ml. paprikre, ml. bibera pa pred kraj pečenja mesa dodati i krompir na roštilj i peči ga sa mesom da poprimi sve mirise..
.Fantastično ukus neverovatno dobar..Probajte..
No comments:
Post a Comment