Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, November 27, 2018

Bakina kuhinja - pržene ili pećene kiflice glasajte

Bakina kuhinja - pržene ili pečene kiflice glasajte šta je bolje


Potrebno:
150 ml mleka
150 ml kisele vode
1 kašičica šećera
malo soli
2 jaja
500-600 gr brašna
200 gr sira
20 gr kvasca
ulje

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom dodati  jaja i mleko i kiselu vodu brašno so malo ulja zamesiti mekše testo i ostaviti da malo poraste. 


Naraslo testo razvući na sto seći trouglove staviti komadić sira i uviti kiflice. 


Ostaviti da malo porastu u pržiti na umerenom vrućem ulju. 



Sjajne su mekane barušaste fantastične su.. 


Ja sam pola pržila, pola pekla u rerni. 



Probajte i jedne i druge  i napišite koje su Vam bolje. 





No comments:

Post a Comment