Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, October 21, 2018

Bakina kuhinja - musaka od tikvica na sasvim drugačiji način

Bakina kuhinja - musaka od tikvica na sasvim drugačiji način




Potrebno je:


 Potrebno je:
2 tikvice
3 jaja
200 gr kisele pavlake
3 čena berlog luka
soli, začina, bibera 
aleva paprika
200 ml mleka
300 gr mlevenog mesa
150 gr suve slanine
1 gl. crnog luka
ulja

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk dodati mleven biber, začin so  malo aleve paprike. 



Oljuštiti i iseckati na kockice tikvicu i malo ih posoliti i ostaviti oko 15 min pa ocediti tečnost. 




U činiju izdrobiti beli luk dodati  ulje i po želji još malo soli. Preliti tikvice i izmešati. 



Djuveč podmazati uljem, staviti deo tikvica pa nadev od mlevenog mesa, zatim tikvice pa meso i tako dok se ne utroši sve odozgo idu tikvice.



 Razbiti jaja dodati pavlaku i mleko i izmutiti. Preliti preko tikvica pa malo prodrmati da pavlaka i jaja padnu na dno i sredinu. 



Odozgo staviti  tanke listove slanine. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Predobra je ..

No comments:

Post a Comment