Bakina kuhinja- sirnica na bakin način
Pinca ili sirnica simbol je Uskršnjeg stola. Zamesite domaću pincu i svi će Vas pitati za recept. Jako je aromatična, mirisna i prosto neodoljiva. Od istog testa možete oblikovati i više manjih pinci. Izgledom jednostavan kolač, skroman što se tiče sastojaka, ali malo zahtevnog procesa izrade, neka se nađe i na vašoj svečanoj trpezi.
Potrebno je:
200 ml. mleka
20 ml. ulja
3 jaja
200 gr. sira
so šećer
20 gr. kvasca
400-500 gr brašna
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku dodati šećer jaja soli brašna i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da naraste na toplom oa razviti sm. debljine vaditi veće krofne.
U sir staviti belance pa izjednačiti i u svaku krofnicu staviti kašičicu sira i skupiti krofnicu i okrenuti.
Ostaviti da naraste. Kad naraste namazati žumancetom i makazama iseći na sredini u obliku krsića. Peći na 200 stepeni C 25 min.
Uživajte u prelepom ukusu ovog mirisnog peciva...
No comments:
Post a Comment