Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, December 5, 2017

Bakina kuhinja - kako najbolje ispeći kestenje kod kuće

Bakina kuhinja - kako najbolje ispeći kestenje kod kuće

Miris jeseni je miris kestena, bilo da su pečeni ili kuvani, njihov miris je neodoljiv, naročito kada smo u potrazi za nečim što će nas zagrejati. Pečene kestene možete sami  kod kuće  ispeći u rerni. I posle toga nema lepše stvari,  nego uživati u divnom ukusu  pečenih kestena. 



Potrebno je:
500 gr krupnog kestena 
1 l vode
malo soli


Priprema:
Svaki kesten raseći po širini toliko da se zaseče opna. Staviti u šerpu sipati vodu i malo posoliti. Ostaviti na šporetu da provri. Pustiti da vri 1-2 min pa ih procediti. Poredjati u pleh i peći oko 35-40 min na 220 stepeni C ..Uživajte u divnom ukusu kestenja...

No comments:

Post a Comment