Bakina kuhinja - lepinje sa kiselim mlekom i kajmakom
Ako vam je ponestalo ideja kada želite spremiti nešto toplo za doručak ili večeru evo jednog odličnog predloga. Brz i jednostavan recept za domaće lepinje, ali ovaj put spremljene na malo drugačiji način, sa prelivom od kiselog mleka i kajmaka i posute sirom. Ako ih do sada niste probali obavezno ih napravite i uverite se da će ovo biti najbolje lepinje koje ste do sada probali.
Potrebno je
500-600 gr brašna
20 gr kvasca svežeg
200 ml. jogurta
100 ml. toplog mleka
1 kašika šećera
soli malo
3 jaja
200 gr kiselog mleka
2 kašike kajmaka ili pavlake
150 gr sira
Priprema:
Izmutiti belance, pa dodati kiselo mleko i kajmak pa na svaku lepinju razvući po lepinji ali ostaviti za prst da se vidi lepinja na ivicama. Zatim izmrviti na svaku lepinju sir.
Deo na lepinji na koji nije razvučen sir premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 20-30 min.da lepo porumene. Lepinje su jako mekane i mirisne, i najlepše lepinje koje će te probati..
No comments:
Post a Comment