Bakina kuhinja - krofne
Potrebno:
100 ml jogurta
200ml. mleka
500 brašna /meko/
2jaja
kocka kvasca /svežeg/
kašika šećera
1/2 kašičice soli
korica limuna
šećer u prahu sa posipanje + 1 vanila
300 ml ulja za prženje
Priprema:
Kvasac potopiti u malo toplog mleka sa kašikom šećera i izmešati. U plastičnu vanglicu umutiti malo cela jaja, pa dodati smlačeno mleko,jogurt, koricu limuna dobro trsto izraditi i dodati brašna ostataka da bude mekano ne kao za hleb. Pokriti folijom i krpom i ostaviti na toplo da naraste. Premesiti dva puta.
Testo razvući na malo pobrašnjiven sto oko prst debljine. Poslužavnik malo namazati uljem pa čašom vaditi krofne na njega. Pokriti opet folijom i krpom i ostaviti 20 min. na toplom da opet malo narastu.
Narasle krofne pržiti u šerpi i stavljati ih tako da ono što vam je bilo gore okrenute sad dole u ulje.
Obavezno smanjite ringu i pržite na pola jačine (ja to pržim na plinu) Čim ih stavite u šerpu pokrite poklopcem.
Okrećite kad je donja strana pržena i sad nemojte pokrivati.
Ako Vam krofne imaju venac znajte da ste uspeli i da su narasle baš onako kako treba.
Pospite prah šećerom ili prelite čokoladom Sladite se!
Prijatno dragi moji!
No comments:
Post a Comment