Kako spremiti grašak
Sastojci
grasak
1 kesa zamrznutog graska
1 veca glavicacrnog luka
2-3 cenabelog luka
2 krompira
2-3sargarepe ulje
so (vegeta) mirodjija
malo brasna aleva paprika
malo secera persun
Priprema
Na ulju isprzite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kasicice secera. Sargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove, na sitne kockice krompir i dodajte na luk, zatim dodajte grasak , i sve zajedno malo jos proprzite. Zatim dodajte jednu kasiku brasna, aleve paprike po zelji, i nalijte vrelom vodom, koliko zelite da vam bude gust, ja nalijem “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gusci. Pospite mirodjijom, suvom ili svezom, i poklopite da se kuva, povremeno promesajte.
Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu, i pospite persunom.
Ako zelite da grasak spremite sa mesom, prvo meso isprzite, izvadite iz serpe, onda tu przite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.
Prijatno!
Najbolji i najjednostavniji a jako ukusan. Hvala
ReplyDelete