Bazlamača (lenja žena razljjevuša)
Zovu je svakako, ja sam je kao dete zapamtila kao bazlamača. Majka nam je kao deci često pravila i sve smo igrali oko tepsije dok nam je sekla onako vruću. Često je znala namazati odozgo kajmakom onim sa mleka pa šećer posuti. Kako je to samo bilo fino...
Potrebno:
1/2 litre mleka
2 jaja
mala šoljica ulja
1,5 čaša od jogurta brašna
malo soli
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti žicom jaja dodati mleko, brašno ulje so, dobro izmešati, masa mora biti malo gušća nego za palačinke. Manji plići pleh obložiti papirom za pečenje pa ga malo pouljiti i razliti masu u pleh.
Peći na 200 stepeni C oko pola sata da lepo porumeni. Posuti šećerom u prahu zamirisano vanilom. Bazlamača je gotova! Isecite kad se malo prohladi i sladite se.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment