Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, December 25, 2025

Zaboravite sve što znate o tikvicama: Imaju bolji ukus od mesa

Zamislite jelo koje je toliko bogato i ukusno da ćete potpuno zaboraviti na meso. Ovaj moj recept je pravo otkriće za sve koji vole konkretne, a lagane obroke. Tikvice se polako dinstaju dok ne postanu puteraste, a poseban način pripreme stvara onaj čuveni gusti sos koji svi obožavamo. Savršen balans kiselosti paradajza i diskretne slasti koja dolazi iznutra, čini ovaj ručak pravim praznikom za nepca. Toliko je dobro da će vam tražiti tanjir više, a niko neće pogoditi u čemu je prava tajna ovako dubokog i punog ukusa!



Potrebno je:

1 velika tikvica. , 1 struk praziluka. , 1 paprika. , 1 šargarepa. , 1 mali krompir. , 4 paradajza. , 1 mala kašika gustina. , malo aleve paprike. , 200 ml kisele vode. , 1 ljuta papričica. , 8 suvih šljiva.

Priprema

Na malo ulja prvo dobro izdinstajte praziluk, papriku i šargarepu dok ne omekšaju, pa dodajte veliku tikvicu isečenu na krupnije kocke i jedan mali krompir koji će dati potrebnu gustinu. Dinstajte na tihoj vatri dok povrće ne pusti svoj sok, a zatim ubacite četiri iseckana paradajza da jelo dobije onu finu kiselu notu i postane bogato.



 Kada se sve lepo ukrčka i počne da liči na gusti gulaš, u 200 ml kisele vode razmutite kašiku gustina i malo aleve paprike, pa prelijte preko povrća da se sve lepo poveže. Pred sam kraj kuvanja, ubacite krupno nasečenu ljutu papričicu da ostane čvrsta i osam suvih šljiva koje će jelu dati poseban šmek


. Pustite da sve baci još koji ključ samo pet minuta da se mirisi sjedine, a sos postane svilenkast i taman onoliko gust da se u njega može umočiti hleb.

https://www.youtube.com/watch?v=MVQTk2h5_NI



No comments:

Post a Comment