Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, June 11, 2023

Bakina kuhinja- punjena paprika prelivena iz rerne, pravi užitak u slast će je pojesti

Bakina kuhinja- punjena paprika prelivena iz rerne, pravi užitak u slast će je pojesti









Potrebno  je:

1 veća glavica crnog luka
1 šargarepa
3 čena belog luka
slatka ml. paprika
ml biber
suvi začin
50 gr pirinča
300 gr ml mesa
1 jaje
12 paprika baburica
1 paradajz za zatvaranje ili krompir
200 ml ml paradajza
200 ml vode
1 kašičica brašna
ulje


Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan luk i šargarepu beli luk, dodati slatku papriku i začin, opran pirinač . 

Skloniti sa vatre ubaciti mleveno meso i jaje i sve izmešati. Paprike puniti i zatvarati paradajzom. Redjati u podmazan pleh najbolje stakleni. Izmešati paradajz i vodu, dodati brašno dobro izmutiti i preliti paprike. 


Preliti i uljem i pokriti folijom. 


Pred kraz otkriti i zapeći. Peči ukupno 50 -60 minuta. Uk papriku predlažem krompirić u bilo kom obliku. Prijatno!

https://www.youtube.com/watch?v=kUh9IDwMb1U


No comments:

Post a Comment