Osnovno uspustvo najjdnostavnije musake od tikvica
Potrebno je za pola mere:
200 gr ml. mesa mešano
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
4 kašike vode
crvena ml. paprika
suvi začin ili samo soli
1 jaje
ml. bibera
ml. peršunov list
ulje
Za preliv:
2 jaja
1 kašika kisele pavlake
50 ml ulja
Priprema:
Tikvice iseći na tanke listice i posoliti. Ostaviti da odstoji da pusti tečnost oko 15 minuta.
U meso staviti 4 kašike vode pa rukama razrediti meso.
U tiganj sipati u tiganj u baciti seckan luk, crni ibeli kao i rendanu šargarepu. Propržiti pa ubaciti meso i njega dinstati..
Ubaciti biber, papriku jaje, peršunov list pa izmešati. . Manji pleh premazati uljem ocediti tikvice pa pola poredjati u pleh.
Istresti meso a odozgo redjati ostatak tikvica. Jaja umutiti dodati pavlaku i mleko pa izmutiti.
Fantastično, meni je bolja od musake sa krompirom vrhhh...
https://www.youtube.com/watch?v=TK_82hfqMB8
No comments:
Post a Comment