Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, April 14, 2022

Kako iseći i ispeći lepezu krompir sa belim lukom

Kako iseći i ispeći lepezu krompir sa belim lukom 


Potrebno je:

500 gr krompira
30 ml. maslinovog ulja
soli, biber
4-5 čena belog luka
peršunovog lista

Priprema:

Krompir očistiti  oprati. U jednu dublju varjaču staviti krompir i zaseći krompir  do kraja rez za rezom. 




Krompir ne može da se iseče do kraja zato što nož udara u varjaču.. 



U manju činiju sipati ulje i izdrobiti beli luk so i mleven biber.


 Kašičicom u razreze ubaciti mešavinu ulja  i redjati u podmazan pleh.
 Peći na 220 stepeni C 30-40  min. da dobije rumenu boju . 



https://www.youtube.com/watch?v=4uWoRUfmjK4


No comments:

Post a Comment