Bakina kuhinja-uskršnja jaja, lako dekorativno zabavno
Potrebno je:
jaja
ljuska crnog luka
boja kesica
1 kašičica sirćeta
malo soli
malo belog papira
salvete
belance
malo ulja
najlonska čarapa ili komadi gaze
1 način
priprema:
Ljuske luka iseckati sa debljim belim papirom. Jaje umočiti u vodu pa u seckanu lukovin i papir. Staviti u najlon čarapu ili gazi i omotati koncem.
U lonče sipati 500 ml vode, dodati malo soli,pola kašičice sirćeta, malo soli i kesicu boje po izboru ( ja sam stavila zelenu).
Staviti na tiho da se kuvaju oko 10 minuta. Vruće seći i obrisati pa premazati uljem. Redjati u korpu
2 način
Salvete sa šarenim detaljima iseči bolje rukama iscepkati detalj pa odvojiti , i ostaviti najtanji deo gde je šara. Jaje premazati belancetom i prilepiti prozirnu salvetu. još premazati belancetom i i uljem i poredjati gde su ostala farbana jaja
3 način
Na mokro jaje nalepiti listiće trava velikih da pokrije deo jajeta, vezati najlonskom čarapom. Poredjati u lonac pa odozgo dodati lukovine i naliti vodu da ogrezne ...kuvati.
Vruća jaja seći najlonku i brisati krpom mazati uljem. Poredjati sa ostalim jajima u korpu. Uživajte u uskršnjim radostima...
https://www.youtube.com/watch?v=KwMxUBrGuoM
No comments:
Post a Comment