Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, March 3, 2022

Pastrmajlija, makedonski specijalitet neodoljivog ukusa, vrhunsko zadovoljstvo

Pastrmajlija, makedonski specijalitet neodoljivog ukusa, vrhunsko zadovoljstvo




Potrebno je
 250 ml mlake vode
10 gr kvasca
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
malo soli
400-450 gr brašna


Nadev :
250 gr svinjskog mesa 
suvi začin ili so
malo ml.  crvene paprike
bibera
dva lista suve slanine seckan
peršunov lista

Priprema: 
Od navedenih sastojaka zamesiti mekše testo i dobro obraditi da bude glatko. Ostaviti da odmori 30 minuta pokriveno. Istresti testo na sto pa podeliti u manje loptice obraditi rukama i pokriti 10 minuta.  Meso iseći na što sitnije, pobiberiti posoliti, dodati papriku i peršunov list.. 



Izmešati. Po pravilu ovo treba napraviti bar sat vremena ranije.. Loptice razvući u manje čamce pa u sredinu poredjati meso. Po želji može se dodati i malo kačkavalja.


 Na kraju dodati malo masti. Ja nisam imala već sam naseckala kockice suve slanine.


 Pokriti opet 10 minuta premazati iivice uljem i peči na 200 stepeni C oko 30-40 minuta. Na peći na drva na velikoj temperaturi oko 15 minuta. Vrhunsko zadovoljstvo 


https://www.youtube.com/watch?v=9EQ6UQBdnKk

No comments:

Post a Comment