Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, March 20, 2022

Bakina kuhinja- dva recepta za posni ručak sa tikvicama

Bakina kuhinja- dva recepta za posni ručak sa tikvicama



Potrebno je za pohovane tikvice u rerni:

2 tikvice
200 ml kisele vode
2 kašike brašna
2 kašike prezli
soli ml. bibera
30 ml ulja
po želji beli lik granule
belog luka u granulama po želji
ulje

Priprema:

Tikvice oguliti iseći na tanje listove posoliti i ostaviti 30 min da posti sok  pa ocediti. 

U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera , ulje i sve dobro izjednačiti. 



Tikvice  provući kroz pripremljeni  smesu i redjati u podmazan pleh. Peći na 220 stepeni C  da lepo porumeni 30-40 min. 



Uz tikvice ispeći  i krimpir .

Za čorbicu sa tikvicama je potrebno je:

1 srednja glavica luka crnog
2 šargarepe
2 manje tikvice
po želji nekoliko cvetova brokolija
1 manji celer koren
soli bibera ulje
suvi začin po žeelji
+testenina 

Priprema:
Na ulju propržiti sseckan luk i jednu rendanu šargarepu. Kad se uprži dodati vodu  i sečeno na kocke povrće a cvetove brokolija. 


Kuvati oko 30-40 minuta. Dodati začine i tsteniju. Ja sam dodala posnu taranu. . 

Na kraju dodati peršunov list. Predobra...




https://www.youtube.com/watch?v=VIWvoZZja2E

No comments:

Post a Comment