Bakina kuhinja- dva recepta za posni ručak sa tikvicama
Potrebno je za pohovane tikvice u rerni:
2 tikvice
200 ml kisele vode
2 kašike brašna
2 kašike prezli
soli ml. bibera
30 ml ulja
po želji beli lik granule
belog luka u granulama po želji
ulje
Priprema:
Tikvice oguliti iseći na tanje listove posoliti i ostaviti 30 min da posti sok pa ocediti.
U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle bibera , ulje i sve dobro izjednačiti.
Tikvice provući kroz pripremljeni smesu i redjati u podmazan pleh. Peći na 220 stepeni C da lepo porumeni 30-40 min.
Uz tikvice ispeći i krimpir .
Za čorbicu sa tikvicama je potrebno je:
1 srednja glavica luka crnog
2 šargarepe
2 manje tikvice
po želji nekoliko cvetova brokolija
1 manji celer koren
soli bibera ulje
suvi začin po žeelji
Priprema:
Na ulju propržiti sseckan luk i jednu rendanu šargarepu. Kad se uprži dodati vodu i sečeno na kocke povrće a cvetove brokolija.
Kuvati oko 30-40 minuta. Dodati začine i tsteniju. Ja sam dodala posnu taranu. .
Na kraju dodati peršunov list. Predobra...
https://www.youtube.com/watch?v=VIWvoZZja2E
No comments:
Post a Comment