Punjeni preliveni šampinjoni, za mene jedan od najboljih
1 pakovanje šampinjona birati krupnije
Za punjenje
100 gr feta sira
1 kašika kisele pavlake
2 kašike seckane suve slanine (ja sam stavila kulena)
seckan peršunov list
biber po želji
3 čena belog luka seckanog
1 kašika rendanog kačkavalja
Za preliv:
200 gr kisele pavlake
200 ml jogurta
1 jaje
3 kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Šampinjone oprati i očistiti od peteljki , koje možete posebo iskorsititi u čorbicu ili ispržiti.
Fetu izgnječiti dodati pavlaku, seckanu na kockice slaninu ili kulen (može i šunka).
Dodati peršunov list, biber po želji, seckan beli luk i rendan kačkavalj. Sve dobro izjednačiti. Posoliti i malo pouljiti šampinjone pa puniti nadevom. Redjati u podmazan pleh. Izmešati . Odozgo malo staviti rendanog kačkavalja.
U činiju dodati kiselu pavlaku, jogurt kačkavalj i jaje i sve izjednačiti. Sipati u tepsiju izmedju šampinjona i peći na 200 stepeni C oko 40 min.
Fantastičnog ukusa obavezno probati...
https://www.youtube.com/watch?v=A7Mfv8d7QcQ
No comments:
Post a Comment