Za sve malokrvne, odličan za bubrege i jetru , pun vitamina i minerala. Sladak kupus bez mesa
Potrebno je:
1 glavica kupusa od 1-1.5 kg
1 veći krompira sitno na kocke
2 šargarepe na kolutiće
malo korena celera i paštnaka
1 glavica kupusa od 1-1.5 kg
1 veći krompira sitno na kocke
2 šargarepe na kolutiće
malo korena celera i paštnaka
2 zelene paprike sveže
1 veći paradajza sveža ili kuvan
1kašičica brašna
1 k.k. aleve paprike
malo začina ili soli.. ulje
list celera
1 veći paradajza sveža ili kuvan
1kašičica brašna
1 k.k. aleve paprike
malo začina ili soli.. ulje
list celera
Priprema:
Kupus iseći na krupne koceke. Pivrće na kocke ubaciti u sredinu. Preko dodati drugi deo kupusa. .Iseči i celerov list i dodati.
Papriku možete staviti cele . Na pola kuvanja staviti 30 ml. ulja crvernu papriku slatku. Ostaviti da ser kuva oko 45 min.
Razmutiti brašno i dodato na ivicei sreedinu šerpe.
Posoliti i dobro protresti šerpu. Kupis se ne meša. Kuvanom kupusu odati šaku peršunovog lista.
Fantazija ukusa...prelep... Prijatno!
No comments:
Post a Comment