Bakina kuhinja - domaći ćevapi u sosu od belog luka jako dobro
Potrebno je:
200 gr mlevenog mesa
1 mala glavica crnog luka
1 glavica belog luka
biber..so..
malo aleve paprike
Za sos:
1 kašika brašna
ulje
100 ml mleka ( po želji može 1 kašika kis. pavlake)
voda za dolivanje
začina malo
bibera
peršunov list
Priprema:
Luk jako sitno iseckati najbolje u blenderu,pa dodati pola belog seckanog luka i ubaciti u meso.Dodati malo mlevenog bibera, soli, 1 ravna kašičica aleve paprike.
Sve dobro izjednačiti. U šerpicu staviti ulje, dodati brašno i seckan beli luk i sve lepo propržiti.
Dodati mleko po želji se može dodati 1 pina kašika kisele pavlake i dolivati vode uz neprestalno mešanje da se sos ne zgrudva.
Napraviti redji sos. Ubaciti malo začina suvog, bibera . U manju tepsiju 25x 15cm sipati sos. Oblikovati ćevape pomoću kese (prikazano Video) Ćevape rasporediti po sosu u tepsiji. Peći u rerni 20-30 min na 220-250 stepeni C Neopisiv dobro ..
Uživajte..
No comments:
Post a Comment