Bakina kuhinja - kako napraviti ćuftice u sosu
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
koorica hleba u mleku
malo aleve paprike
bibera..soli
1 jaje
ulje
malo prezli
2 kašike brašna
200 ml. kuvanog paradajza
Priprema:
U mleveno meso dodati iscedjenu koricu hleba, , jaje, seckan crni i beli luk, alevu papriku i mleven biber ..so i malo prezli.
Sve dobro rukom izjednačiti. Praviti ćuftice i pržiti u ulju da porumene. vaditi na papirnu salvetu.
U šerpicu staviti malo ulja dodati 2 kašike brašna da porumeni, dodati kuvan paradajz, i sipati 300 ml vode i mešati da se ne zgrudva.
Ako nije slano posoliti. U to ubaciti ćuftice i pustiti da vri par min. .
.Servirati toplo..
Meni omiljeno jelo napravite i biće i vaše..Prijatno..
No comments:
Post a Comment