Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, December 12, 2025

Čarobni sastav za  najbolje posne punjene paprike🌶️na svetu

Ovo je recept za punjene paprike za pamćenje! Tajna ovog jela krije se u punjenju koje je toliko zasitno i bogato da ćete zaboraviti na meso. Ovo je najbolji posni ručak za celu porodicu!

 Sastojci

1 glavica crnoga luka

1 šargarepa rendana

 2 kašike opranog pirinča, 

2  kašikesojinih mrvica natopljenih u toploj vodi,

 3  čena belog luka na listiće, 

suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, 

2 kašike seckanih oraha,

 paradajz na kockice,

1 kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), 

paprike (za punjenje), 

listići krompira ili paradajza (za zatvaranje), 

1 kašičica brašna, 

200 ml kuvanog paradajza,

 100 ml vode, malo ulja (za preliv), 

malo krompira (sečenog na dugačko). PO ŽELJI

 Priprema

Crni luk sitno iseckati, a šargarepu izrendati. Oboje se na ulju fino izdinsta jedno pet, šest minuta. Zatim se dodaju dve pune kašike opranog pirinča, dve kašike natopljenih sojinih mrvica i tri čena belog luka isečena na listiće.



 Doda se jedna kašika gustog paradajza (kuvanog/mlevenog), suvi začin, mleveni biber, slatka mlevena paprika, dve kašike seckanih oraha i paradajz na kockice, pa sve dobro izjednačiti. Ovom smesom napuniti paprike i odozgo ih zatvoriti listićima krompira ili paradajza. 



U jednu činiju staviti jednu kašičicu brašna, dodati 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode i malo ulja, izmešati i sipati po paprikama. Između paprika dodati malo krompira sečenog na dugačko, koji se pospe sa malo suvog začina, mlevene paprike i malo ulja, pa pobosti tamo gde ima mesta u tepsiji. 



Peći na 220°C jedno 45 minuta, ispočetka pokriti sa folijom, a posle otkriti da se lepo zapeče.

https://www.youtube.com/watch?v=vLaZqAOlW88

No comments:

Post a Comment