Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, February 15, 2019

Bakina kuhinja - fina hrskava pita sa pirenčem i suvim groždjem

Bakina kuhinja - fina hrskava pita sa pirinčem i suvim groždjem



Potrebno je:

1/2 kg tankih kora
200 gr. pirinča
100 gr suvog groždja
100 gr suvih kajsija ili bilo koje voće suvo
150 gr šećera
cimeta
1 vanilin šećer
malo prah šećera
ulja

Priprema:

Pirinač dobro oprati i naliti sa malo vode da kuva , pa kad uvri naliti mleko dodati šećer i kuvati oko 20 min da uvri mleko dodati suvo groždje i suvu seckanu kajsiju  cimet i sve izmešati. 

Rad:

Raširiti koru pa je malo premazati četkicom uljem i dodati 2 kašike kuvanog pirinča i razvući po čitavoj kori.




 Saviti krajeve i uviti u rolnicu, Prvu rolnicu uviti u krug i staviti na sredinu. Tako isto ostale kore samio uvijati sve jednu oko druge u plehu.



 Opet malo pouljiti sve rolnice i  peći na 200 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni. 




Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.


Seći kad se prohladi.


2 comments: