Bakina kuhinja - fini pikantni gulaš sa mešanim mesom
Potrebno je:
1/2 kg mešanog mesa
250 gr luka crnog
150 gr suve slanine
2 sveže paprike
malo ljute tucane paprike
malo aleve paprike slatke
1 šargarepa
1 paradajz svež ( može pire paradajz)
3 čena belog luka
3-4 lista lovorov lista
ulje
začina, soli..
bibera.. peršunovog lista
Priprema:
Sipati ulje u šerpu i dodati sitno seckanu suvu slaninu i propržiti.
Kad je pržena povaditi rešetkastom kašikom a tu masnioću ubaciti sitno seckan crni luk i dinstati dvadesetak minuta a zastim dodati seckanu šargarepu i na kockice svežu papriku pa još malo dinstati.
Zatim dodati prženu suvu slaninu i na kocke meso i nekoliko lovorovog lista.
Po malo dolivati vode i dinstati meso na tihoj vatri oko 2 sata. Pred kraj dodati na kockice paradajz i njega malo prodinstati. Dodati sve začine peršunov list i beli luk.
Kuvati još minut dva i gulaš je gotov. Dobili smo željenu gustinu. U koliko želite više safta ostavite više tečnosti pa dodajte malo razmućenog brašna. Ja to nisam jer mi je gustina gulaša bila baš onakva kava je trebala.
.Probajte i ukoliko želite još malo posolite. Ukus je vrhunski ..
Kao prilog stavite, kuvane rezance, krompir pire ili kuvan pirinač..Uživajte u svakom zalogaju ..Prijatno!!!
No comments:
Post a Comment