Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, January 25, 2019

Bakina kuhinja - fini pikantni gulaš sa mešanim mesom

Bakina kuhinja - fini pikantni gulaš sa mešanim mesom




Potrebno je:

1/2 kg mešanog mesa 
250 gr luka crnog
150 gr suve slanine
2 sveže paprike
malo ljute tucane paprike
malo aleve paprike slatke
1 šargarepa
1 paradajz svež ( može pire paradajz)
3 čena belog luka
3-4 lista lovorov lista
ulje
začina, soli..
bibera.. peršunovog lista

Priprema:

Sipati ulje u šerpu i dodati sitno seckanu suvu slaninu i propržiti. 




Kad je pržena povaditi rešetkastom kašikom a tu masnioću ubaciti sitno seckan crni luk i dinstati dvadesetak minuta a  zastim dodati seckanu šargarepu i na kockice svežu papriku pa još malo dinstati.




Zatim dodati prženu  suvu slaninu i na kocke meso i nekoliko  lovorovog lista. 





Po malo dolivati vode i dinstati meso na tihoj vatri oko 2 sata. Pred kraj dodati na kockice paradajz i njega malo prodinstati. Dodati sve začine  peršunov list i beli luk. 




Kuvati još minut dva i gulaš je gotov. Dobili smo željenu gustinu. U koliko želite više safta ostavite više tečnosti pa dodajte malo razmućenog brašna. Ja to nisam jer mi je gustina gulaša bila baš onakva kava je trebala.




.Probajte i ukoliko želite još malo posolite. Ukus je vrhunski ..




Kao prilog stavite, kuvane rezance, krompir pire ili kuvan pirinač..Uživajte u svakom zalogaju ..Prijatno!!!

No comments:

Post a Comment