Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, July 19, 2018

Bakina kuhinja- slozenac sa krompirom i kiselim mlekom

Bakina kuhinja-  slozenac sa krompirom i kiselim mlekom


Jako fin i lagan recept.  Zapečeni  složenac,  kombinacija krompira i raznovrsnog povrća,  a poseban ukus mu daje mešavina  kiselog mleka,  jaja, sira i začina.  Napravite obavezno i uživajte u  ovom divnom  obroku savršenog  ukusa.


Potrebno je:

1/2 kg krompira
2 mlada plava patlidzana
200 gr sira
100 ml kiselog mleka
2 jaja
ulje...so biber
4 čena belog luka
mala glavica crnog luka
1 mala k.k. aleve paprike
začin
kačkavalj

Priprema:

Krompir i plavi patlidzan  očistiti oprati i iseći na krugove. Posoliti dodati malo začina  soli, ulja, bibera  i malo aleve paprike Sve izmešati.  Sir izdrobiti dodati izdrobljen beli luk i jaja i sve izjednačiti. 


Pekač podmazati uljem poredjati malo krompira crni luk na krugove,  pa sir i  jaja,  krompir, sir ...krompir i odozgo zaliti ostatkom sira i jaja.



 Na kraju narendati malo kačkavalja. 










Peći na 200 stepeni C  oko 45 min.

No comments:

Post a Comment