Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 20. srpnja 2018.

Bakina kuhinja - penaste buhtle sa sirom

Bakina kuhinja - penaste buhtle sa sirom

Slane buhtle sa nadevom od sira. Ako ih do sada niste pravili na ovakav način, sada je vreme da ih napravite.  Mekane, vazdušaste i naprosto neodoljive, odlične su za doručak  ili večeru. Tako fine i mirisne kada ih izvadite iz  rerne, oduševit će vaše ukućane, a mekane i sveže ostat će  i sutradan. 

 Potrebno je:
500-600 gr brašna
3 jaja
200 ml. jogurta
50 ml. ulja
20 gr kvasca
200 gr sira
1 kašičica šećera
malo soli

Priprema:
Kvasac razmutiti u malo mlake vode, dodati 1 kašičicu šećera,  ulje, jogurt, jaja 2 i sve izmutiti zicom. dodati brašno so i zamesiti glatko mekše testo. 




Ostaviti da poraste 30 minuta. Razviti u pravougaonik. Sir izdrobiti dodati zumance 




. Iseći testo na kvadrate pa u  sredinu dodati kašičicu sira preklopiti sa sve četiri strane i pritisnuti i okrenuti na dole i redjati u  pleh podmazan. Pokriti da poraste premazati uljem moze i preostalim belancetom i peći na 190 stepeni C



 oko 30 min. Mekane kao duša penaste... 




Sjajne su ua doručak večeru ili uzinu uz jogurt kiselo mleko ili šolju toploga mleka. 












Uzivajte!