Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, December 23, 2017

Bakina kuhinja - novogodišnji medenjaci

Bakina kuhinja - novogodišnji medenjaci

Približavaju nam se najljepši praznici u godini. Ulepšajmo ih sa novogodišnjim kolačićima. Predlažem vam da probate dekorativne novogodišnje medenjake. Ovi veseli mirisni keksići će doneti pravu svečanu atmosferu na vašu trpezu, ali i osmeh na lica mališana. 



Potrebno je:
300 gr. brašna
100 gr šećera
100 gr meda
morsko orače
1  jaje
karanfilić za medenjake
malo cimeta
malo praška za pecivo
100 gr. maslaca

Priprema:
Maslac, jaje, med i šećer mikserom dobro izmiksirati da bude penasto dodati brašno i prašak za pecivo cimet i karanfilić, muskatni oračić .Sve rukama izmesiti u glatko testo. Razviti za pola sm i vaditi kalupima medenjake slagati u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Peći 10-15 min. na 180 stepeni C. 




U manji sud staviti nekoliko kašika prah šećera i pola soka limun, pa špricem ili staviti u kesicu na koju otvorite mali otvor ukrašavajte medenjake.. ..Uživajte!

No comments:

Post a Comment